ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons 175 65 13 80 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Vector 4Seasons 165/70R14 89R (6PR) #263756

EAN: 5452000673688
Всесезонни гуми Goodyear Vector 4Seasons - Лекотоварни Гуми ( 89R )
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
412 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът VECTOR 4SEASONS се предлага в магазина ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 165. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R14. Допустимият товарен индекс е 89 (до 580 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Индекси 6PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
1
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови зимни гуми  летни гуми  автогуми цени