ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons 175 65 13 80 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Vector 4Seasons 175/65R14 90T (6PR) #228438

EAN: 5452000673695
Всесезонни гуми Goodyear Vector 4Seasons - Лекотоварни Гуми ( 90T )
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
335 . 82 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GOODYEAR. Моделът VECTOR 4SEASONS може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни и са изключително популярен избор сред много клиенти. Ширина за модела е 175. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата е R14. Максимално допустимият товарен индекс е 90 (до 600 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност E. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 69 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси 6PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
1
69

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: мото гуми  летни гуми цени  всесезонни гуми  online gumi  автогуми цени