ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR VECTOR 4SEASON G3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV 235/45R21 101T (TL, XL, FR, FP, MFS, SUV, M+S) #296609

EAN: 4038526326546
Всесезонни гуми GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN-3 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101T )
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
461 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GOODYEAR. Популярна фирма на пазара. Моделът VECTOR 4SEASON G3 се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R21. 101 (до 825 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASON G3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R21
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, FP, MFS, SUV, M+S
Тежест 11.50
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 19% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови автогуми  магазини за гуми  зимни гуми цена  летни гуми цена