ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons Cargo 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4S CARGO 195/70R15 104/102S (TL, M+S, 3PMSF) #121679

EAN: 5452000681188
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4S CARGO - Лекотоварни Гуми ( 104S )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 0 бр.
252 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е GOODYEAR. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът VECTOR 4S CARGO се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 195. 70 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 102 (до 850 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 6-9 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS CARGO
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 11.79
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват до 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки