ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR VECTOR 4 SEASON CARGO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR VECTOR 4 SEASON CARGO 195/70R15 104/102S (TL, M+S, 3PMSF) #185929

EAN: 5452000681188
Всесезонни гуми GOODYEAR VECTOR 4 SEASON CARGO - Лекотоварни Гуми ( 102S )
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
239 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът VECTOR 4 SEASON CARGO може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението на гумите е всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е S (до 180 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4 SEASON CARGO
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 11.80
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 15% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотор  бг гуми  гуми 205 55 r16  автогуми цена