ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR ULTRA GRIP PERFORMANCE + SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Ultra Grip Performance + SUV 215/70R16 100T (SUV) #152443

EAN: 4038526073068
Зимни гуми Goodyear Ultra Grip Performance + SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
385 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Производителя на този модел гуми е GOODYEAR. Популярна фирма на пазара. Моделът ULTRA GRIP PERFORMANCE + SUV се предлага в магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип зимни и са изключително добър избор при много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркирания диаметър за гумата. 100 (до 800 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел ULTRA GRIP PERFORMANCE + SUV
Сезон зимни
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси SUV
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако изберете гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  online gumi  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi