ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Ultra Grip 8 Performance ROF 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Ultra Grip 8 Performance ROF 245/45R19 102V (XL, *, FP, ROF, M+S, 3PMSF) #87795

EAN: 4038526042002
Зимни гуми Goodyear Ultra Grip 8 Performance ROF - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
716 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът ULTRA GRIP 8 PERFORMANCE ROF може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са от вид: зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата е R19. 102 (до 850 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител GOODYEAR
Модел ULTRA GRIP 8 PERFORMANCE ROF
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси XL, *, FP, ROF, M+S, 3PMSF
Тежест 15
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми цени  зимни гуми цена  автогуми  гуми за мотор цена