ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Ultra Grip 9+ 155/65 R14 75T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear ULTRAGRIP 9+ 185/65R15 88T (M+S, 3PMSF) #270943

EAN: 5452000816238
Зимни гуми Goodyear ULTRAGRIP 9+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 3 бр.
144 . 72 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GOODYEAR. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът ULTRA GRIP 9+ може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Маркираната ширина за модела е 185. 65 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 88 (до 560 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел ULTRA GRIP 9+
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 7.516
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  205 5516  195 65r15