ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR UG PERF + 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR UG PERF + 225/45R17 91H #158015

Зимни гуми GOODYEAR UG PERF + - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
259 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителя на тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът UG PERF + може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са зимни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 225. Маркираната височина за гумата е 45. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17. Разрешения товарен индекс е 91 (до 615 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел UG PERF +
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 9.75
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 15-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори цена  бг гуми  гуми 205 55 r16  автогуми цени