ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR F1 ASYM 6 FP XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR F1 ASYM 6 FP XL 245/45R17 99Y #250881

EAN: 4038526074362
гуми GOODYEAR F1 ASYM 6 FP XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
309 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODYEAR. Моделът F1 ASYM 6 FP XL може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 245. Отбелязаната височина за гумата е 45. Отбелязания диаметър за гумата е R17. Максимално допустимия товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е маркировката за разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми цени  нови автомобилни гуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки