ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR F1 ASYM 5 AR XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR F1 ASYM 5 AR XL 235/45R19 99V (TL, XL, AR) #263953

DOT’23
EAN: 4038526061492
Летни гуми GOODYEAR F1 ASYM 5 AR XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
294 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 5 можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Ширина за модела е 235. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Разрешеният товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Маркировката за разхода на гориво е B. Този модел гуми са доста тихи нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат AR
Сертифицирана за Alfa Romeo
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 5
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, AR
Тежест 11.188
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цени  гуми за мотор  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15