ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EFFIGRIP PERF * ROF FP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR EFFIGRIP PERF * ROF FP 195/55R16 87W (TL, *, RFT, FP, ROF) #263277

EAN: 5452000714404
Летни гуми GOODYEAR EFFIGRIP PERF * ROF FP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 87W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
321 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODYEAR. Моделът EFFIGRIP PERF * ROF FP може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.летни е видът на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 87 (до 545 кг) е товарният индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител GOODYEAR
Модел EFFIGRIP PERF * ROF FP
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси TL, *, RFT, FP, ROF
Тежест 10.285
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 15% от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 205 55 r16  бг гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки