ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear EFFIGRIP PERF 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR EFFIGRIP PERF 185/60R14 82H (TL) #157770

EAN: 5452000432766
Летни гуми GOODYEAR EFFIGRIP PERF - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
157 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е GOODYEAR. Модел EFFIGRIP PERF можете да поръчате от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата е 60. R14 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 82 (до 475 кг). Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EFFIGRIP PERF
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R14
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.25
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
70

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми цени  205 55 r16  автогуми цени