ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EFFICIENTGRIP * ROF 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR EFFICIENTGRIP * ROF FP 255/45R20 101Y (TL, *, RFT, FP, ROF) #278099

EAN: 4038526046093
Летни гуми GOODYEAR EFFICIENTGRIP * ROF FP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
1290 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GOODYEAR. Моделът EFFICIENTGRIP * ROF се предлага от онлайн магазина ProGumi.летни е видът на гумите. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 255. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R20. 101 (до 825 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. 70 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител GOODYEAR
Модел EFFICIENTGRIP * ROF FP
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси TL, *, RFT, FP, ROF
Тежест 16.008
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цена  гуми онлайн  205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки