ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EfficientGrip Performance 165/65 R15 81H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear EfficientGrip Performance 215/45R20 95T (C, XL, FP) #88527

EAN: 5452000809063
Летни гуми Goodyear EfficientGrip Performance - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
SEAL SEAL
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
448 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Модел EFFICIENTGRIP PERFORMANCE можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Обозначението на гумите е летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 95 (до 690 кг) е разрешения товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркировката за разходът на гориво е A. Този модел гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат C+
Сертифицирана за Volkswagen
Производител GOODYEAR
Модел EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума, SEAL
Индекси C, XL, FP
Тежест 13.5
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
A
B
1
68

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  нови гуми  гуми 205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки