ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 185 65 15 88 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear EfficientGrip Performance 2 215/60R16 99W (XL) #257083

EAN: 4038526099846
Летни гуми Goodyear EfficientGrip Performance 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
420 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODYEAR. Една от познатите фирми на пазара. Моделът EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са класифицирани от вид летни. Ширина за модела е 215. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 99 (до 775 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
1
69

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цена  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени