ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EFFICIENTGRIP 2 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR EFFICIENTGRIP 2 SUV 265/60R18 110V (TL, SUV, M+S) #276247

DOT’23
EAN: 4038526076564
Летни гуми GOODYEAR EFFICIENTGRIP 2 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
303 . 97 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът EFFICIENTGRIP 2 SUV се предлага в магазина ProGumi.Обозначението на този модел гуми е летни. Ширина за модела е 265. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тези гуми са доста тихи нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EFFICIENTGRIP 2 SUV
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, SUV, M+S
Тежест 15
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  гуми онлайн  зимни гуми  летни гуми цени