ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear EFFICIENT GRIP PERFORMANCE 225/55R17 101W (XL) #277636

EAN: 5452000830166
Летни гуми Goodyear EFFICIENT GRIP PERFORMANCE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
295 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът EFFICIENT GRIP PERFORMANCE се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни. Ширина за модела е 225. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 101 (до 825 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е A. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 68 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EFFICIENT GRIP PERFORMANCE
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво A
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 9.307
Доставка 2-4 дни
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  летни гуми цени  всесезонни гуми  бг гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки