ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Eagle Sport Cargo 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle Sport Cargo 235/50R19 111T (8PR) #263991

EAN: 4038526355430
Летни гуми Goodyear Eagle Sport Cargo - Лекотоварни Гуми ( 111T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
376 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODYEAR. Модел EAGLE SPORT CARGO можете да поръчате от магазин ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 50. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 111 (до 1090 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE SPORT CARGO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
A
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажния асфалт. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  гуми  зимни гуми цени  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки