ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Eagle F1 Supersport R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Supersport R 275/25R21 92(Y) (XL, FP) #87800

EAN: 5452000828545
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Supersport R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
832 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODYEAR. Една от познатите фими на пазара. Моделът EAGLE F1 SUPERSPORT R се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 25. Маркирания диаметър за гумата е R21. Допустимия товарен индекс е 92 (до 630 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 SUPERSPORT R
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 25
Диаметър R21
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP
Тежест 11.46
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
B
2
71

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  гуми за мотори цена 

Този сайт използва бисквитки