ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EAGLE F1 SUPERSPORT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Supersport 245/30R20 90(Y) (XL, FP) #277655

EAN: 4038526055163
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Supersport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 90(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
556 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на тази гума. Популярна фирма на пазара. Модел EAGLE F1 SUPERSPORT можете да поръчате от ProGumi на добра цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширината на модела е 245. 30 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 90 (до 600 кг) е допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е (Y). Показателят за сцепление на мокро е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 SUPERSPORT
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP
Тежест 11.39
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
A
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Когато изберете гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  нови гуми  205 55 r16  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки