ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EAGLE F1 SUPERSPORT 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Supersport 235/30R20 88(Y) (XL, FP) #253449

EAN: 4038526055149
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Supersport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
576 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът EAGLE F1 SUPERSPORT се предлага от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 30 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. Максимално допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Гумите имат скоростен индекс (Y), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Този модел гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 SUPERSPORT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP
Тежест 10.4
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
A
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 16% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми  205 55 r16  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки