ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 2 205/45 R16 83Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 255/40R20 101Y (XL, FP, AO) #63980

EAN: 5452000650528
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
682 . 64 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е GOODYEAR. Популярна фирма на пазара. Предлагания модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип летни и са изключително популярен избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. 40 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R20. 101 (до 825 кг) е товарния индекс за модела. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 2
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP, AO
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
1
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми цени  автогуми цени