ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 2 205/45 R16 83Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 285/35R19 103(Y) (XL, N0, FP) #63801

EAN: 5452000391315
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
839 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е GOODYEAR. Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 285. 35 е маркираната височина за гумата. R19 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 103 (до 875 кг). Скоростния индекс за модела Y (до 300 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. E е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 2
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, N0, FP
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
1
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 18% от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми  205 55 r16  автомобилни гуми цени