ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 5 205 40 17 84 W 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 275/30R20 97Y (XL, MO) #275954

EAN: 4038526342270
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
742 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GOODYEAR. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът EAGLE F1 ASYMMETRIC 5 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата е 30. R20 е маркираният диаметър за гумата. 97 (до 730 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. A е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 5
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, MO
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
1
70

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки