ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 5 205 40 17 84 W 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 235/60R18 103T (F, TL) #264570

EAN: 4038526335876
Летни гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
371 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е производителят на тази гума. Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 5 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел може да е правилният избор ако търсите летни гуми. Ширина за модела е 235. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 103 (до 875 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е A. Този модел гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMMETRIC 5
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси F, TL
Тежест 0.01
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
2
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми