ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 3 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 3 SUV 255/60R18 108W (TL, FR, SUV, -) #160395

EAN: 5452000710321
Летни гуми GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 3 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
299 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът EAGLE F1 ASYMM 3 SUV може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са от вид: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. R18 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 108 (до 1000 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от W (до 270 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност B. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел EAGLE F1 ASYMM 3 SUV
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд
Индекси TL, FR, SUV, -
Тежест 14.80
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
1
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 19 процента от разхода на гориво за вашата кола. Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: online gumi  205 55 r16  нови автомобилни гуми