ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear DuraMax Steel 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear DuraMax Steel 7.5R16 122L (14PR) #221668

EAN: 5452000701770
Летни гуми Goodyear DuraMax Steel - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 122L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 122 до 1500 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
424 . 70 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GOODYEAR. Една от популярните компании на пазара. Моделът DURAMAX STEEL може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.летни е маркировката на този модел гуми. Ширина за модела е 7.5. Маркираният диаметър за гумата е R16. 122 (до 1500 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от L (до 120 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел DURAMAX STEEL
Сезон летни гуми
Ширина 7.5
Диаметър R16
Товарен индекс 122 (до 1500 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Индекси 14PR
Тежест 21.7
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
1
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. За кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  гуми за мотор цена