ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE Z-401 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE Z-401 245/45R18 100W (XL) #195170

EAN: 6938112627140
Всесезонни гуми GOODRIDE Z-401 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
120 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODRIDE. Една от познатите фирми на пазара. Модел Z-401 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са от вид: всесезонни. Маркираната ширина за модела е 245. 45 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 100 (до 800 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел Z-401
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми цени  гуми  205 5516  195 65 r15