ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE Z-107 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE Z-107 195/55R15 85V #189750

EAN: 6938112620660
Летни гуми GOODRIDE Z-107 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 85V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 85 до 515 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
74 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODRIDE. Една от познатите фими на пазара. Модел Z-107 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип летни и са предпочитан избор при много от нашите клиенти. Маркираната ширина за модела е 195. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R15 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 85 (до 515 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел Z-107
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 85 (до 515 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми