ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE Z-401 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE Z-401 155/60R15 74T #188164

EAN: 6938112622060
Зимни гуми GOODRIDE Z-401 - Лекотоварни Гуми ( 74T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 74 до 375 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
59 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODRIDE е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът Z-401 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като зимни. Маркираната ширина за модела е 155. Отбелязаната височина за гумата е 60. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 74 (до 375 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел Z-401
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 155
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 74 (до 375 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 5.03
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около до 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  205 55r16  online gumi  нови зимни гуми