ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE SW618 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE SW618 255/55R19 111H #158359

Зимни гуми GOODRIDE SW618 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
172 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODRIDE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фими на пазара. Модела SW618 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите зимни гуми. Ширина на модела е 255. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R19. 111 (до 1090 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е E. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел SW618
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
E
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови летни гуми  зимни гуми  нови автогуми  гуми за мотори цена