ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE SW612 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE SW612 155R13 85/83Q (6PR, 14PR) #188286

EAN: 6938112608088
Зимни гуми GOODRIDE SW612 - Лекотоварни Гуми ( 83Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 83 до 487 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
71 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GOODRIDE. Известна фирма в света на гумите. Моделът SW612 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 155. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 83 (до 487 кг). Скоростния индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателя за сцепление на мокро е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел SW612
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R13
Товарен индекс 83 (до 487 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 6PR, 14PR
Тежест 8.03
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми