ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodride SU318 H/T 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE SU318 H/T 275/60R17 110T #159270

Летни гуми GOODRIDE SU318 H/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
149 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODRIDE е производителя на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът SU318 H/T се предлага от ProGumi.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 275. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Маркировката за разходът на гориво е C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел SU318 H/T
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Тежест 16.94
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  всесезонни гуми  нови зимни гуми