ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE SU318 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE SU318 265/70R15 112T #264145

Летни гуми GOODRIDE SU318 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
169 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GOODRIDE. Известна фирма в света на гумите. Модел SU318 можете да поръчате от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. Маркираната височина за гумата е 70. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 112 (до 1120 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. C е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел SU318
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  205 5516  195 6515