ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodride SA37 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE SA37 255/55R20 110W (XL) #160900

EAN: 6938112606480
Летни гуми GOODRIDE SA37 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
167 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODRIDE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът SA37 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Ширина за модела е 255. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R20. 110 (до 1060 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел SA37
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми цени