ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodride H188 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE H188 175/70R14 88S #188956

EAN: 6938112605681
Летни гуми GOODRIDE H188 - Лекотоварни Гуми ( 88S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
79 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODRIDE. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът H188 се предлага от ProGumi.Този модел гуми са летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 175. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R14. 88 (до 560 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител GOODRIDE
Модел H188
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми  гуми за мотори