ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GiTi GitiSport S2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GITI GitiSport S2 195/45R16 84V (XL, FP, S2) #318053

EAN: 6943829513280
Летни гуми GITI GitiSport S2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
102 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GITI е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените фирми на пазара. Модел GITISPORT S2 можете да поръчате от магазин ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата е 45. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. Товарен индекс - 84 (до 500 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител GITI
Модел GITISPORT S2
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R16
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP, S2
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
1
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме Ви също: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени