ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GISLAVED ULTRA*SPEED 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GISLAVED ULTRA*SPEED 2 255/40R18 99Y (XL, FR) #158100

EAN: 4024064001304
Летни гуми GISLAVED ULTRA*SPEED 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
228 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GISLAVED е комманията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът ULTRA*SPEED 2 се предлага от сайта ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 255. Маркираната височина за гумата е 40. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R18. 99 (до 775 кг) е товарния индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GISLAVED
Модел ULTRA*SPEED 2
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 10.46
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват около 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  нови летни гуми  нови автогуми