ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GISLAVED COM*SPEED 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GISLAVED COM*SPEED 2 185R14 102/100R #278566

EAN: 4024064002295
Летни гуми GISLAVED COM*SPEED 2 - Лекотоварни Гуми ( 100R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
129 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GISLAVED е производителят на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът COM*SPEED 2 се предлага от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R14. Максимално допустимият товарен индекс е 100 (до 800 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GISLAVED
Модел COM*SPEED 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Диаметър R14
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Тежест 10.62
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  летни гуми цени  всесезонни гуми  гуми онлайн  нови автомобилни гуми