ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GISLAVED COM*SPEED 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GISLAVED COM*SPEED 2 175/65R14 090/088T #277481

EAN: 4024064002288
Летни гуми GISLAVED COM*SPEED 2 - Лекотоварни Гуми ( 088T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 088
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
125 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GISLAVED е производителят на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът COM*SPEED 2 може да закупите от магазина ProGumi.Маркировката на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 175. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R14. Товарен индекс - 088. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GISLAVED
Модел COM*SPEED 2
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 088
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Тежест 8.09
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  летни гуми  автогуми цени