ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GISLAVED COM*SPEED 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GISLAVED COM*SPEED 195/65R16 104/102T (C) #190084

EAN: 4024064559874
Летни гуми GISLAVED COM*SPEED - Лекотоварни Гуми ( 102T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
162 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GISLAVED е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът COM*SPEED може да закупите от ProGumi на супер цена.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 102 (до 850 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител GISLAVED
Модел COM*SPEED
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси C
Тежест 11.16
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  евтини гуми  205 55 r16  гуми 195 65 r15