ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GISLAVED COM*SPEED 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GISLAVED COM*SPEED 195/60R16 99/97T #189939

EAN: 4024064000024
Летни гуми GISLAVED COM*SPEED - Лекотоварни Гуми ( 97T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
180 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GISLAVED е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът COM*SPEED се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от тип летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 195. Отбелязаната височина за гумата е 60. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 97 (до 730 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркировката за разходът на гориво е E. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GISLAVED
Модел COM*SPEED
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 10.88
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени