ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GENERAL TIRE SNOW GRABBER PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GENERAL TIRE SNOW GRABBER PLUS 265/70R16 112H (TL, FR, LT, M+S) #196822

EAN: 4032344794655
Зимни гуми GENERAL TIRE SNOW GRABBER PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
273 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GENERAL TIRE. Популярна фирма на пазара. Моделът SNOW GRABBER PLUS се предлага от ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите зимни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 112 (до 1120 кг) е допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GENERAL TIRE
Модел SNOW GRABBER PLUS
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, LT, M+S
Тежест 17.40
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цени  гуми за мотор цена  205 55r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки