ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GENERAL TIRE GRABBER X3 # 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Tire GRABBER X3 # 265/70R16 118Q (P, FR, P.O.R) #271504

EAN: 4032344769196
Летни гуми General Tire GRABBER X3 # - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
470 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GENERAL TIRE е производителят на тази гума. Моделът GRABBER X3 # се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.летни е видът на гумите. Ширината на модела е 265. Маркираната височина за гумата е 70. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GENERAL TIRE
Модел GRABBER X3 #
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Опции С борд
Индекси P, FR, P.O.R
Тежест 25.89
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват до 17-20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки