ProGumi
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GENERAL GRABBER HTS60 #166704 275/60R20 115S (TL)

EAN: 4032344001630 Гуми General
Летни гуми GENERAL GRABBER HTS60 - Автомобилни Гуми ( 115S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
391 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
GENERAL е производителя на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът GRABBER HTS60 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. 115 (до 1215 кг) е допустимия товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е S (до 180 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. B е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER HTS60
Сезон летни
Ширина 275
Височина 60
Диаметър R20
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 18.45
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови зимни гуми  нови летни гуми  автогуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi