ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
General Grabber AT3 OWL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 OWL 31/10R15 109S (TL, FR, OWL, LT, M+S, 3PMSF) #80773

EAN: 4032344785042
Всесезонни гуми General Grabber AT3 OWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109S )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
439 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GENERAL е производителят на тази гума. Моделът GRABBER AT3 OWL се предлага от ProGumi с атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 31. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 10. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3 OWL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 31
Височина 10
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, OWL, LT, M+S, 3PMSF
Тежест 18.17
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 16% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Разликата между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми  автомобилни гуми