ProGumi
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GENERAL GRABBER AT3 FR #166608 205/70R15 106S (TL, FR)

EAN: 4032344000817 Гуми General
Всесезонни гуми GENERAL GRABBER AT3 FR - Автомобилни Гуми ( 106S )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
235 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
GENERAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Предлагания модел GRABBER AT3 FR можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са изключително добър избор при много клиенти. Ширина на модела е 205. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R15. 106 (до 950 кг) е разрешения товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Този модел гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3 FR
Сезон всесезонни
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR
Тежест 13.58
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  магазини за гуми  автомобилни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi