ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 285/65R17 121S (TL, FR, BSW, 10PR, M+S) #81605

EAN: 4032344000503
Всесезонни гуми General Grabber AT3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121S )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
567 . 70 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GENERAL. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът GRABBER AT3 се предлага от ProGumi.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 285. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 121 (до 1450 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от S (до 180 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 285
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, BSW, 10PR, M+S
Тежест 25.85
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови зимни гуми  нови летни гуми  автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки