ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 245/75R15 113S (FR, 8PR, 18PR, M+S) #80836

EAN: 4032344793245
Всесезонни гуми General Grabber AT3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113S )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
430 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GENERAL. Една от наложениете фирми на пазара. Модел GRABBER AT3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. всесезонни е маркировката на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата е 75. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. 113 (до 1150 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност E. Този модел гуми са доста тихи нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR, 8PR, 18PR, M+S
Тежест 19.76
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват приблизително 16% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  нови летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки